Gelukkig kun je nog lekker de natuur in

  • Nieuws
  • Gelukkig kun je nog lekker de natuur in
woensdag 18 maart 2020

Dat we sociale contacten zoveel mogelijk moeten beperken, wil niet zeggen dat we de hele tijd binnen moeten blijven. Trek er lekker op uit, adem de frisse lucht in en maak je hoofd leeg. Het is heerlijk in onze gebieden!

Mirjam
Ons bezoekerscentrum Tenellaplas is tijdelijk gesloten en al onze excursies voor 6 april zijn geannuleerd in verband met het coronavirus. Gelukkig is er één evenement dat wel doorgaat en dat is... de LENTE!
Boswachter Mirjam, Zuid-Hollands Landschap

Weerstand, energie en een goed humeur

Sociale activiteiten zijn afgelast, scholen zijn dicht en mensen werken zoveel mogelijk thuis. Alles en iedereen is in de greep van het coronavirus. Je kunt natuurlijk alle ramen en deuren dichthouden en de hele tijd binnen blijven, maar waarom maak je geen mooie wandel- of fietstocht? De natuur in! Vooral nu de lente in de lucht hangt.
Zoek een mooie route uit

Corona richtlijnen (ook in de natuur)

  • Vermijd drukke plekken
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis

Actief zijn in de natuur is gezond. Het verhoogt je weerstand en je wordt er vrolijk van. 

Tips voor ouders met kinderen

Heb je kinderen? Dan word je nu ineens voor een extra uitdaging gesteld. Want hoe houd je je koters drie weken lang bezig? Ook hier kan de natuur een handje helpen. Een paar tips:

  • 1. Ga op ontdekkingstocht
    Neem ze mee het groen in en ga op ontdekkingstocht. Probeer zoveel mogelijk bloemen, planten, bomen en vogels die je tegenkomt te benoemen. En weet je niet wat het is? Maak dan een foto en zoek het op met de app iNaturalist (iPhone / Android). Ook nog eens heel educatief!  

Website RIVM

De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Maak er wat van de komende tijd, zorg goed voor je naasten en blijf gezond!

Mirjam
Ons bezoekerscentrum Tenellaplas is tijdelijk gesloten en al onze excursies voor 6 april zijn geannuleerd in verband met het coronavirus. Gelukkig is er één evenement dat wel doorgaat en dat is... de LENTE!
Boswachter Mirjam, Zuid-Hollands Landschap

Ook leuk

Elk kwartaal hebben we een nieuwe fotowedstrijd. Het thema van dit kwartaal is WEIDS WEILAND. Welke weidevogels leg jij vast? Of focus je op koeien, boerderijen of een weiland vol boterbloemen? Voel het voorjaar en trek erop uit! Tot 13 april kun je foto’s insturen. De winnaars ontvangen een mooie afdruk van hun foto en een eervolle vermelding in ons tijdschrift.