Backyard Wilderness in première

Beeld: Omniversum | Backyard Wilderness Beeld: Omniversum | Backyard Wilderness
  • Nieuws
  • Backyard Wilderness in première
woensdag 13 februari 2019

Backyard wilderness is een prachtige natuurfilm die de kijkers verrast door hen de wonderen van de natuur te laten zien, wonderen die zich onder hun neus afspelen. De natuur is dichterbij dan je denkt! Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is als goed doel en beschermer van natuur dichtbij verbonden aan deze film. Ga snel kijken!

Backyard Wilderness is niet alleen een heerlijke grootbeeldfilm met adembenemende beelden, maar nodigt de kijkers – jong en oud – ook uit om er zelf op uit te trekken en de natuur (opnieuw) te ontdekken. Zet je mobiel eens uit, kijk goed om je heen en verbaas je over al het moois in je directe omgeving. Bezoekers van Backyard Wilderness krijgen van Omniversum daarvoor een speciaal eropuit-boekje waarmee kinderen met hun ouders of verzorgers het hele jaar door, in alle seizoenen, zelf activiteiten kunnen ondernemen in park, bos en duinen.

Bekroond

Deze bijzonder film werd vijf keer bekroond bij de Giant Screen Awards en bij de prestigieuze SMASH Awards zelfs zes maal, onder meer voor beste onderwerp, beste camerawerk en beste visuele effecten. Ook ontving de film eind oktober tijdens het Rotterdams Wildlife Filmfestival the Kids Choice Award.  De grootbeeldfilm zal de kijkers dan ook verbazen en vermaken met de onverwachte wonderen van de nabije natuur. 

Vier seizoenen

Vier seizoenen komen voorbij met unieke, adembenemende beelden zien van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren zeldzaam intiem vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en muizen, van eenden, kolibrietjes, hommels en muizen.

Kijk voor meer informatie over de kaartjes en de tijden van de film op: 

Backyard Wilderness