Boezemmolen Haastrecht krijgt nieuw scheprad

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers
  • Nieuws
  • Boezemmolen Haastrecht krijgt nieuw scheprad
dinsdag 7 juni 2016

De molenaars en vrijwilligers van Boezemmolen No. 6 hebben een succesvolle inzamelingsactie gehouden voor een nieuw scheprad. Ze lieten de molen 24 uur achter elkaar draaien, waarbij iedere draaiminuut gesponsord kon worden. Dit heeft in totaal 5.625 euro opgeleverd. Samen met de opbrengst van de textielinzamelingsactie van Sympany is het geld voor het scheprad bijeen. Bedankt voor alle steun en donaties!

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Hoewel de wind af en toe even wegviel, waren het twee prachtige dagen. Veel bezoekers kwamen de molenaars aanmoedigen en hun donatie persoonlijk overhandigen. De molen draaide op 3/4 juni van vrijdag 15.00 uur tot zaterdag 15.00 uur.

Om precies vijf minuten voor het einde, klonk er een donderslag. Bij het dreigende onweer moest het zeil snel van de wieken. Om klokslag drie uur stond de molen stil. Met uiteraard de bliksemafleider aan de wieken. Die bleek gelukkig niet nodig toen de bui om de molen heen bewoog. Al met al een spannende afsluiting van de molenmarathon!

Projectbegroting is nog niet waterdicht

Het Zuid-Hollands Landschap is nog op zoek naar bedrijfssponsoren voor een aantal andere molen-onderdelen, zoals het bakwiel. Hiervoor is nog een tekort op de begroting. Bedrijven die hun naam willen verbinden aan dit prachtige erfgoed kunnen zich melden bij Ninouk Vermeer n.vermeer@zhl.nl.

Bekijk de molensite